Aug 22

Čierna Hora

by in Balkán trip, Európa

OmrgpLoMyr9v74rZ.jpgBývame asi 300 m od pláže v 3+kk apartmáne. Dve izby s manželskými posteľami, dve pohovky v obývačke, kuchyňa, kúpeľňa. Okolo desiatej ráno sa ideme kúpať na pláž. Ľudí úplne mrte moc, pláž kamenistá (ale to sme čakali, veď sme skoro v Chorvátsku), voda nie úplne teplá – ďalšia turistická destinácia, ktorú si škrtám zo zoznamu.

S Docentom sme išli šnorchlovať k najbližším skalám, ale ani to nestálo za moc, lebo okrem skál na dne nebolo zhola nič. Mŕtvo. Ešte aj morskí ježkovia vyzerali znudeno. Sadli sme si aspoň na čapovaného Nikšička za dve dvacať. A aby toho nebolo málo, aj pivo bolo nejaké slabé. Tu už som ale prižmúril oko, lebo aspoň bolo čapované.

4OMSAFVMyypcO7PQ.jpg cCIfPAzcHLIDvPyD.jpg

Evka s Mišom išli za 60 eur na parasailing, padák ťahaný motorovým člnom. S pivom v ruke sme ich počkali pod slnečníkom, že ich nafotíme, ale čln ich zobral za priľahlý ostrov, tak sme teda len popíjali. Natáčali ich dve GoPro kamerky a týpek z člnu ich aj fotil, ale za videá a fotky si vypýtali ďalších 40 eur, od čoho ich Docent odhovoril. Ostane viacej na pivo 😉

CK6o8HKGa5ibgnqF.jpg lYbZn76hATdOjv8W.jpg

Obed sme si spravili na apartmáne, obľúbenú fazuľu s chlebom. Po dvoch týždňoch stále mňamka. Poobedná partička žolíka a opäť šli všetci na pláž – hrať žolíka. Ja som si išiel zabehnúť k Starému hradu vo vedľajšom meste Budva, vzdialenému asi 4,5 km. Popri tom som popozeral miestne trhy, spomínaný hrad, mesto a trochu oddýchnutý som sa vrátil.

tZCKMsWiSAsJ5U23.jpg yACcDoeqDtE0ELrq.jpg

Na odporúčania majiteľa apartmánu sme išli na večeru do reštaurácie Traja rybári na morské príšerky. Na skúšku som si dal mušle a síce by som sa z nich nenajedol, boli vynikajúce. Evka so Zuzkou si dali rizoto so sépiou a morskými plodmi, Filip s Mišom grilované kalamáre a Docent žraloka. Každý ochutnal z každého, po slečnách sme dojedali rizoto, takže všetci odchádzali najedení až až. Dorazili sme sa zmrzlinou a smoothies.

db4vkG7vvZogLFUb.jpg vRPoIb1iL18uoiYM.jpg

Pri prechádzke nočným pobrežím sme natrafili na krásnu, živú, španielskú hudbu. Po piatich minútach si ale dali dlhšiu prestávku, smradi, tak sme sa išli ďalej prechádzať. Večer som zakončil opäť s Evkou pozeraním finálnej epizódy Orphan Black. Odporúčam, super seriál.

Nikde som nevidel pivo Čiernu Horu ani černohorský rezeň. Asi český a slovenský výmysel.

AVmWTRr3IbfnJm8N.jpg LZNWC4wONsIdInym.jpg

Nikšičko po prvé a po druhé, fotogenické pivo
TNfkOXFYLvffbc3p.jpg 1DFW5H6BABWFwSbS.jpg

YNJPXSYIYc6rDfiD.jpg qXj8lfVPssDCXbgx.jpg

H5feKJNc7rG33kOG.jpg r0dzxLOvTsg0Krc2.jpg

kHeLvRvGJUS0Sf0y.jpg PgrbzjG2dR5OuzBT.jpg

Tags: ,

Comments are closed.