Oct 17

Posledné dni za veľkou mlákou

by in Nature trip

Do New Yorku nám ostáva asi 3200 km, tri dni a tri noci. Auto odovzávame štvrtý deň ráno o 9, takže posledná zastávka je čo najbližšie k letisku Newark v New Jersey.

Pozdĺž 3200 km však máme len jedinú podstatnú zastávku, Niagárske vodopády, takže väčšinu času strávime aj tak v aute. Prechádzame cez veľké mestá (Denver, Kansas City, St. Louis, Indianapolis a Pittsburgh), ale v ani jednom nič moc zaujímavé nie je.

V Kansas City, ktorého väčšina sa mimochodom nenachádza v štáte Kansas, spíme cez Airbnb v podzemí rodinného domu o rozlohe skoro 100m2, s vlastnou kuchyňou, kúpeľnou a množstvom postelí. A rýchlym internetom. Asi najlepšie Airbnb, aké som zažil. S vlastným vchodom cez garáž sme sa s majiteľmi stretli len keď sme prišli a keď sme odchádzali (veľmi milá rodinka), ináč sme mali úplne súkromie.

nature-6_01 nature-6_02

V Santaquin nám mormonský pár odporúčil pozrieť miestny kaňon a posedieť pri ohni, ktorý je legálne zapalovať v prírode na vyznačených miestach, a tak sa nám to zapáčilo, že sme si za St. Louis spravili opekačku. Klobásky, pivko, pár stupňov nad nulou a následne noc strávená v aute. To už sme si povedali, že viacej zažiť nechceme a tých pár dolárov na hotel obetujeme. Sedan proste nie je najvhodnejšie auto na spánok štyroch osôb.

nature-6_03

Za celý výlet nám pršalo len raz (a aj to len ráno) a skoro vždy bolo krásne slnečno, ale zrovna keď sme prišli k Niagárskym vodopádom, tak bolo zatiahnuto. Vzhľadom na to, že veľká časť vody odporuje fyzikálnym zákonom a proste ide hore (fyzici, trošku nadhľadu), na fotkách v takomto počasí proste splýva s oblohou a vo výsledku tam moc vidieť nie je, pokiaľ nie ste aspoň taký priemerný fotograf ako ja.

Z americkej strany je vidieť vodopády priamo z vrchu, čo je síce pohľad nádherný, ale viacmenej neodfotiteľný. Z kanadskej sú definitívne fotogenickejšie, ale nechcelo sa nám riešiť víza a vôbec či by bolo jednoduché ísť tam a naspäť.

nature-6_04

Auto sa nám podarilo vrátiť bez pokuty (aj keď celkom zasvinené), aj napriek tomu, že sme ho kvôli zápche vrátili trochu neskôr. Ale asi to moc neriešia.

Posledné dve noci bývame opäť cez Airbnb, v East Village na Manhattane u týpkov, z ktorých jeden je určite will.i.am. Byt je ultra malý, na to, že v ňom pravdepodobne bývajú traja (striedalo sa tam moc ľudí a fakt neviem, kto z nich tam naozaj býva, istý som si len will.i.am-om) a k nim ešte my štyria. Ale lokácia je super, will.i.am púšťal sakra dobrú hudbu, Whole Foods blízko, takže sme si nesťažovali. A majú prístup na strechu.

nature-6_05 nature-6_06

Za celé skoro 3 dni v New Yorku si tak uvedomujem, že sme dokopy nič nerobili. Videli sme The Judge a Dracula Untold, boli nespočet krát vo Whole Foods, nakupovali a to je tak všetko. Regulérne flákanie.

Z Manhattanu na letisku sa dá dostať dvoma prestupmi, ale už pri prvom, kde končí metro, sme zistili, že musíme zaplatiť ďalších $38 dolárov za lístok na vlak. Pozrel som teda na Uber, a odhadovaná cena $25-$36. Nemá význam ísť MHD, keď taxík nás dovezie priamo pred terminál. Prišla pre nás čierna limuzína, týpek strašne v pohode a nakoniec sme zaplatili $26. Škoda, že u nás sa Uber len ťažko rozšíri.

nature-6_07 nature-6_08

Na okrasu tu pestujú kel   |   Americká vlajka zložená s Conversiek

Odlietame s hodinovým meškaním.

nature-6_09

Tags: , ,

Comments are closed.