Apr 16

Do Južnej Ameriky

by in Amerika, Brazil trip

Christ_on_Corcovado_mountain
Pod Kristovou pravou pazuchou by som mal bývať

Často keď sa ma niekto spýta prečo letím tam, kam letím, a ja odpoviem, lebo boli lacné letenky, tak nechápu. A ja zase nechápem, čo je na tom k nepochopeniu. Môj cieľ je do konca života precestovať celý svet (možno s výnimkou niektorých afrických krajín a krajín Blízkeho východu). Poradie návštevy je mi úplne ukradnuté. Tak prečo by som mal platiť 600+ EUR za regulérnu letenku, keď je akcia za 200-300 EUR?

Každopádne, deň pred Silvestrom boli lacné letenky 😉 Z Madridu do Sao Paula a naspäť do Berlína s prestupom v Madride. Do Madridu lieta Ryanair z Bratislavy a z Berlína bus alebo vlak. Takže spoje nie sú problém.

Určite chcem návštíviť Rio de Janeiro ale pozeral som, či nenájdem nejakú dobrú multistop letenku Sao Paulo, Rio de Janeiro a hlavné mesto hociktorej krajiny naokolo (Buenos Aires, Montevideo, Asuncion, La Paz alebo Santiago). Našiel som celkom prijateľné ceny (do $300), ale blbé dátumy (vždy bolo jedno z miest menej ako 24 hodín). Potom som trochu pogooglil o konkrétnych mestách a bezpečnosti a vzhľadom na to, že mám zo sebou Macbook tak som si kúpil za 130 EUR spiatočnú letenku do Ria. Rád by som sa s ním aj vrátil.

Z Madridu letím dnes o polnoci, ale do Madridu som priletel včera na obed (mimochodom express do centra za 5 EUR). Naozaj sa mi nechcelo prechádzať uličkami Madridu a tak som akurát zašiel do Apple Store pozrieť Apple Watch a nové Macbooky. Ani jedno nemali. Tož teda 20 hodín na hoteli a 9 na letisku 🙂 Madrid je krásny.

IMG_4909 Plány v Brazílii zatiaľ nemám žiadne, ale aj tých málo, čo mám (letenka do Ria a rezervované hotely v Sau aj Riu) som počas písania tohto článku zmenil. V Riu som 6 nocí a mal som rezervovaný hotel pri Copacabane. Dosť drahý. Ale ako tak brúzdam po nete na letisku, narazil som na článok o Slovákovi, ktorý vlastní pri Copacabane hostel. Znamenie z neba, lebo rezerváciu hotelu môžem ešte 10 hodín bezplatne zrušiť. Slováčisko ma výborné recenzie a ešte aj ušetrím hafo peňazí.

Ešte trochu pochválim Iberia aerolínky, s ktorými letím. Na rozdiel od Ryanairu alebo Wizzairu, kde je online check-in možný mesiac pred odletom som u Iberie mohol spraviť check-in až dnes. Čo som myslel, že bude problém, lebo budem musieť vytlačiť boarding pass, ale ukázalo sa, že nemusím. Stačí pekný lístok v iPhone. Je možné, že to takto má väčšina nelowcostových aerolíniek, a len ja som poznačený z cestovania lowcostami.

Ozvem sa zo Sao Paula.

Tags: ,

Comments are closed.