Feb 21

Na koniec sveta

by in Argentina trip

Končí sa víkend a mňa čaká zatiaľ najdlhší súvislý let, 9 500 km z Milána do São Paula (a vyzerá to, že novým 787 Dreamlinerom 🙂 ), a taktiež najdlhší celkový let, vyše 14 000 km z Prahy až na samý koniec sveta, do Ushuaie (s prestupom v Miláne, São Paule a Buenos Aires). Ale o 24 hodín by som už hádam mal byť na mieste.

Letenky som prvý krát kupoval cez nie anglickú mutáciu predajcu (eDreams.it), čo sa ukázalo ako nie najlepší nápad. Pred Vianocami mi prišiel talianský email, že mi zmenili jeden z letov a tým pádom nestíham jeden z prestupov. Tak som im (anglicky) písal, že nestíham spoj a nech s tým niečo spravia. Odpísali zase taliansky, takže sme viedli takúto taliansko-anglickú konverzáciu, počas ktorej mi postupne chodili maily, ako sa mi menia lety, raz k dobrému, neskôr opäť na nestihnuteľný prestup. Už už som hľadal niekoho, kto vie plynulo taliansky, lebo vybavovať niečo mailom s Talianmi je opruz, keď mi prišiel ešte jeden mail, kde bolo všetko správne, tak už som radšej nikomu nič nepísal a dúfal, že to tak ostane. Uvidíme na ceste domov.

Aj som si povedal, že cez nie-anglickú verziu si už nikdy nič neobjednám, ale tuším, že ak príde nejaká fajnová ponuka, tak proste neodolám. Mimochodom, spiatočná letenka z Milána do Ushuaie ma vyšla na necelých 300 eur.

Plán zatiaľ nijak extra nemám domyslený (nič neobvyklé), ale výnimočné ostanem celých šesť dní na jednom mieste (v Ushuaii), hlavne teda preto, lebo naokolo dokopy nič nie je. Chcel som ísť pozrieť na Falklandy, kým som si neprečital, že z Argentíny je to viacmenej nemožné. Teraz už dáva epizóda Top Gearu väčší zmysel 😀 .

Každopádne, krásna príroda, ľadovce, hádam aj tučniaci, argentínske steaky, hromada najjužnejších vecí na svet, nudiť sa asi nebudem. A keby aj hej, zásobu seriálov a podcastov mám solídnu. Tož o pár dní z konca sveta.

Tags: ,

Comments are closed.