May 21

Vo svete Game of Thrones

by in Európa, Malta Trip

Z pracovného pohľadu som si nemohol vybrať horší čas na dovolenku. Dokončujeme hneď dva projekty, takže asi sa opäť nezaobídem bez pracovných večerov.

Po dlhšej dobe cestujem s rodinou! Teda, len s maminou, ktorej som sľúbil dovolenku za to, že sa mi starala o účtovníctvo. WizzAir mal opäť akciu, aj keď pravdepodobne to je ich business model mávať akcie, takže letíme každý za 80 eur.

Ako obvykle som nemal čas si nič poriadne naštudovať, akurát, že Malta je fakt malá, asi ako Praha. Ale to najpodstatnejšie mi neušlo – natáčala sa tu prvá séria Game of Thrones, takže určite pôjdeme pozrieť minimálne lokáciu, kde Daenerys a Khal Drogo mali svadbu.

Ubytovanie som po prvý krát riešil cez Airbnb, lebo na Booking.com bola celkom mizerná ponuka hotelov. Bývame u Malťančana na pobreží mesta Bugibba. Vychádza to lacnejšie ako hotel (160 eur spolu) a máme celý byt pre seba.

Aj napriek tomu, že ma pre vlastnú blbosť v Tel Avive obral RentalCars.com o 200 eur, opäť som si rezervoval auto cez nich. Objednávka je príliš jednoduchá a ceny v pohode, že sa mi nechcelo hľadať lepšiu službu. Takže za 90 eur máme na 5 dní Ford Focus (vrátane pripoistenia a poplatku, že mám pod 25 rokov – 5 eur na deň, džízs). Na Malte sa jazdí vľavo, tak dúfam, že to prvý deň niekde nenaperem.

Na budapeštianske letisko ideme na aute. Po odchode z domu a nastavení navigácie sme si uvedomili, že máme len hodinu čas ak pôjde všetko podľa plánov a nebudú žiadne zápchy. Toľko k plánovaniu dopredu. Stratili sme ale len 10 minút v Budapešti, takže let sme stihli. Dlhodobé parkovanie stojí 23 eur za 5 dní.

Pri nastupovaní do lietadla ma WizzAir opäť potešil, bez môjho vedomia som mal letenku s prioritným nastupovaním (mamina nemala, ale nejako sa prepašovala). Možno je automaticky k WIZZ Discount Clubu? Príjemný pocit predbehnúť celú frontu ľudí.

Let trval kúsok cez 2 hodiny, ale ubehol fakt veľmi rýchlo. Čo mi ale začína vadiť, je keď ľudia tlieskajú po pristátí lietadla – ako keby to bol nadľudský výkon pre pilotov, ktorí potlesk beztak nepočujú.

Na letisku nás už čakal červený Ford Focus, s volantom na pravej strane. Po necelom kolečku na parkovisku som sa ocitol vo výjazde z parkoviska a nebolo cesty späť – vítal ma vľavo jazdiaci svet. Prvých pár minút mi pravá ruka neustále behala do dverí, kým som sa naučil preraďovať ľavou. Spätné zrkadlo sa vľavo hore objavilo až po štvrť hodine a to, že auto má klímu som si uvedomil až skoro v cieli, keď som zatvoril okno. Ale zvládli sme to – 21 km v krajine vľavo jazdiacich blbcov. Nekecám, nevidel som jeden jediný blinker.

Na byte nás privítal Ron, ukázal nám, čo je v okolí a čo by sme mali na Malte vidieť. Tož, začíname náš 5-dňový výlet po Malte.

 

Tags:

Comments are closed.