Nov 26

Mexická Miami Beach a veľmi dlhá cesta domov

by in Mexico trip


Plážička   |   Také tie kriedou písané hipster kaviarničky, podstatná je však tá ľavá spodná časť 😉

Cancún je od Playa del Carmen len hodina cesty, ale kým sa budeme môcť ubytovať, máme štyri hodiny času, takže na pol ceste sme sa zastavili v mini dedinke s plážou. Celkom málo ľudí, pekné počasie, ideálka ako zabiť pár hodín. A obed v malom hipster podniku, kde konečne niekto vedel perfektne anglicky.


Hotové Miami Beach   |   Infinity bazén #1

Cancún samotný nemá moc čo ponúknuť a tak sme ani neuvažovali, že by sme v ňom bývali. Niekoľko kilometrov od neho sa však nachádza vyše 10 kilometrov dlhá línia hotelov, od lacnejších až po Ritz-Carlton, či Hard Rock hotel. A každý z nich smeruje na východ a má vlastnú pláž. Proste Miami Beach ☀️??. V Ritze však nebývame ?


Infinity bazén #2   |   Kvôli tomuto sme vstávali extra skoro!

Celé poobedie, aj celý nasledujúci deň sme strávili ako sa na Miami Beach patrí – na pláži, v infinity bazéne, opaľovaním, čítaním kníh, popíjaním a sem tam sme aj niečo zjedli. Proste maximálné nič nerobenie. Akurát raz sme sa odhodlali a išli sa do Cancúnu najesť. Aby sa nepovedalo.


Každoranný pohľad 🙂   |   Náhodná umeleckejšia


Po 10 dňoch sme objavili nové servírovanie tequily   |   Pojašené slečny   |   Konečne to “skutočné” Mexiko 😀

Ďalší deň už sa ale trošku viac hýbeme – trajektom si to špacírujeme na neďaleký ostrov Isla Mujeres, kde nás už čaká golfový vozík, s ktorým ideme na obhliadku ostrova. Povráva sa, že na Isla Mujeres je veľa rôznych aktivít (šnorchlovanie, potápanie, sochy pod vodou), ale všetko to zahŕňa peniaze a plavenie sa niekam, tak sme proste skrz na skrz prešli celý ostrov a zalomili to na najkrajšej pláži, čo sme našli. A opäť sa na pár hodín vylemrili chytať rakovinu.


Síce ten vozík nebol v top stave, ale aj tak strašná pohodička na obhliadku ostrova


Nejaký ten útes   |   Nejaká ta selfie s leguánom

Večera ešte na ostrove v lokálnej mexickej reštauračke, lebo keď tam sedia len domáci, nemôže to byť zlé. Týmto sa uzatvára americkejšia časť nášho výletu a celkovo aj samotný výlet.


Naše zázemie na niekoľko hodín   |   Trochu horšie zázemie pre ostatných   |   Šťastná to skupinka #1


Eeeehm, krásna, čistá voda, že?   |   Och, táto mi vyšla!   |   Šťastná to skupinka #2

Ráno o deviatej opúšťame Cancún s tým, že máme 84 hodín, kým odletíme z Mexico City a asi 1700 kilometrov, aby sme sa tam dostali. Cestovať v noci je o držku, takže jednu noc strávime v Meride, druhú v Minatitláne a poslednú už v Mexico City, aby sme mali čas ešte pokúpiť chytače prachu 😉


Miláčik môj   |   The Pyramid

Prvý deň je z celej tejto záverečnej časti najzaujímavejší, lebo v Yucatáne máme po ceste dve celkom pekné zastávky. Prvou je Chichen Itza, majské mesto, s asi najznámejšou mexickou pyramídou. A strašne veľa predajcami suvenírov, ktorí vás lákajú tým, že ich veci sú “Almost free” 😀 S takouto logikou ťažko bojovať.


Nejaké náhodné stavby

Kvôli počasiu sme sa skoro vykašľali na druhú zastávku, Ik Kil, prírodné prepadlisko s extrémne veľa turistami. A to napriek tomu, že v čase, keď sme prišli pršalo, čo vlastne bolo prvý a jediný krát, kedy nám nevyšlo počasie počas celého výletu. Našťastie sa teda onedlho vyčasilo.



Il Kil s do mrte veľa turistami

Ik Kil bol posledná pamätihodná zastávka, odtiaľto už sa proste musíme dostať do Mexico City. A tak sa aj stalo a o dva dni neskôr sme naozaj prišli do mexického hlavného mesta, nakúpili suveníry a dovi dopo. Už len prežiť 14 hodín v lietadle. Mexiko, bolo si krásne.


Naše Airbnb ubytovanie v Meride, vrátane mačičky, teda 6 mačiek a 5 psov 😀

Tags: ,

Comments are closed.