Oct 03

Dve časové pásma na zapád

by in Nature trip

Z Woodfieldu v Chicagu odchádzame okolo siedmej večer. Dve tisícky kilometrov sa zdá veľa, ale striedame sa všetci za volantom, takže pohoda.

nature-4_01

O pol štvrtej ráno sme to zalomili na odpočivadle. Náš luxusný spánok v aute prerušil len kamionista, ktorý pred odchodom nezabudol trochu potúrovať motor. A ešte smrad topánok.

Po ceste sme našli rezerváciu amerických bizónov a podľa miestnej pani, ktorá sa nám prihovorila máme šťastie, že ich vôbec vidíme, lebo väčšinou sú schované v chládku stromov ďaleko od plota.

nature-4_02 nature-4_03

Keď sme sa dostali za Fargo, civilizácia sa úplne vytratila. Popri diaľnici dotvárali scenériu nekonečné pláne, po ktorých sa sem tam pásli kravy a kone. O pár hodín pláne vystriedali skalnaté pahorkatiny a neskôr sa opäť vymenili.

Druhá (a posledná) zastávka je v Montane, tesne pred mestom Billings, kde máme naplánované nákupy, ale prišli sme až v noci. Montana nás privítala teplotou -6°C a tak spanie v aute pozostávalo z pravidelného budenia čo dve hodiny, aby sme zakúrili v aute. Bola to nádherná noc. To chcete zažiť.

nature-4_04 nature-4_05

Teplota ma presvedčila, že si naozaj chcem kúpiť teplú bundu ale o 8 ráno bol otvorený len Walmart. A že som ju tam aj zohnal, za $52. Čo som v obrovskom nákupnom stredisku nedokázal za 3 hodiny som vo Walmarte stihol za 20 minút.

Voláme do firmy, ktorá ma na starosti kabíny v Yellowstone. Škrt cez rozpočet, keď nám pani oznámila, že žiadne voľné okrem drahých nemá. Stanovanie sme kvôli zime (a nášmu pohodliu) zamietli a tak ostával booking.com. Nakoniec bývame v peknom mestečku West Yellowstone, tesne za hranicami parku.

nature-4_06 nature-4_07

Opäť sa nám nezadarilo, keď sme sa snažili dostať do našej izby. Číslo sedelo, kľúč išiel zastrčiť ale nešiel otočiť. Na informáciach nám povedali, že sme v blbom hoteli.

Po dvoch nociach v aute bola horúca sprcha a vodorovná posteľ to jediné, čo sme v ten deň potrebovali. A pivo.

nature-4_08 nature-4_09

Photos by Zdeněk Lipenský

Tags: , ,

Comments are closed.