Oct 07

Do Indie za jedlom

by in India trip

Už to je nejaký čas, kedy som naposledy písal Flákača. Nie, že by som odvtedy nikde nebol, len sa mi nechcelo písať. Takže po vyše siedmych mesiacoch konečne článok 🙂

Opäť do Ázie, tentoraz však do turisticky nie úplne príťažlivej Indie. Aspoň teda keď som sa pýtal ľudí, čo tam boli, tak padali slová ako smetisko, smrad, preľudnené… ale keď ja skutočnú indickú kuchyňu proste musím vyskúšať. Jesť dokola tie brnenské nie je ono.

Letím do New Delhi, odlietam z Mumbaia a medzitým, v asi 1500km pásme sa nachádza Taj Mahal a Jaipur. To sú také štyri záchytné body, ktoré mám v pláne navštíviť, ale mimo toho zatiaľ netuším. Na isto mám vlastne len hotel na dve noci v New Delhi, lebo som kvôli vízam potreboval nejakú indickú adresu.

Letenky som kupoval už v Marci za 7800 Kč, resp. okolo 290 EUR. Mám pocit, že Air India vtedy predstavila novú linku Viedeň <=> New Delhi, preto taká dobrá cena. Čo ma ale najviac teší, že letíme s novým Boeing 787 Dreamliner. Už som s ním letel štyrikrát a to lietadlo je proste boží. A ako obvykle som si naklikal hinduistické jedlo tam a košer naspäť, hlavne teda preto, aby mi ho priviezli ako prvému. A bývajú aj celkom dobré.

Let trvá nejakých 7-8 hodín a je tak nejak ideálne v noci (odlet o 23 z Viedne a prílet po 9 ráno miestneho času), takže je tu potenciál na nulový jetlag a relatívne svieže pristátie v 36 stupňových horúčavach. Na ktoré sa teda teším najmenej.

Letím sám (nič v zlom mojim spolucestovateľom posledné výlety, ale konečne 🙂 sólo cestovanie FTW), takže celá dovolenka je prevážne o jedle, dopozeraniu zameškaných seriálov, dopočúvaniu podcastov, dočítaniu uložených článkov a aspoň jednu knihu by som rád stihol. A keď tam bude použiteľný internet, hádam aj na prácu sa dostane. Proste dovolenka, ako to mám rád. Možno vo výsledku žiadnu pamiatku ani neuvidím 😀

Minulú nedeľu, keď som si klikal jedlo na jednotlivé lety, som si všimol, že je možnosť zadať číslo víz. Až vtedy mi doplo, že do Indie je potreba víza 😀 . Tak som teda hodil “india visa” do Googlu, prvý odkaz na stránku indickej vlády, asi hodinu som to vypĺňal (a ešte som musel booknuť nejaký hotel v New Delhi), zaplatil $50 a dúfal, že som stihol “at least 4 days before your flight” 😀 Ale našťastie hneď druhý deň prišiel email, že mám víza. Čím mám všetko potrebné na vycestovanie – pas, víza a platobnú kartu. Všetko ostatné je postradateľné/kúpiteľné.

Datovú SIMku si tentoraz nebudem kupovať, lebo proces získania je celkom tragický (milión vecí je potreba priniesť, hádam aj rodný list). Takže ak ma internet klamal a SIMku získam ľahko, alebo tam budú použiteľné wifiny, budem sa snažiť Flákača písať. So long.

Tags: ,

Comments are closed.