Nov 18

Ko Lipe

by in South-East Asia trip

Ko Phi Phi opúšťame ráno o 9 s plánovaným príchodom o 15. Najskôr je to hodina rýchloloďou na Ko Lantu, odtiaľ 5 hodín na Ko Lipe obyčajnou utečeneckou loďou, s niekoľkými zastávkami. Alebo to sme si aspoň mysleli. Vo výsledku sme išli nie 5 ale 6 a pol hodiny a ešte k tomu od polky cesty prestala fungovať elektrika a tým pádom aj klíma, takže v uzavretej lodi bolo krásnych 35 stupňov celzia. Proste 3 hodiny v pekle, kompletne mokrí celú dobu. A aby toho nebolo málo, s istou pravideľnosťou sme boli omámovaní voňou benzínu. Jediné pozitivum bolo v polke cesty, keď sme mali zastávku na pevnine, kde dovnútra nabehla hromada predavačov a také dobré kuracie stripsy som veru ešte nemal.


Náš rezort aj s plážou

Na Ko Lipe sme teda prišli s 1 a pol hodinovým meškaním. Prístav je v strede zátoky, takže na našu pláž nás zobrala loďka. Bývame priamo na pláži v chatkách, ktoré vyzerajú dosť autenticky, až do momentu, kým sa chcete vybaliť. Zistíte, že vlastne nie je kde. Ale keďže väčšinu času sme v nich aj tak neboli, nejako sme to prežili.


Naše chatky

Ko Lipe know-how

Toto bude stručný príspevok, však tu dokopy nič nie je.

  • Ostrov – ostrov je to vskutku malý, takže dva celé dni je možno aj veľa. Za deň sa dá celý prejsť.
  • Taxi – fixná cena 50 THB na osobu, hocikam na ostrove. Majú tu fajnové motorky s bočnou kabínkou pre 3-4 ľudí. Skoro ako nacisti v Indiana Jonesovi.


Synchronizované fotenie

  • Zverinec – stretli sme tu naozaj pekných papagájov, ale domáce, nie voľne v prírode. Mimo nich je tu hrozne veľa psov, ktoré celý deň len spia (uprostred ulice) a mačiek tu tiež nie je najmenej. Ťažko povedať, či ich majú na jedenie, alebo len tak.


Papoušci

Poučený z minulosti, pred cestou som si kúpil vodotesný obal na iPhone. Čo myslíte, prečo píšem túto vetu? Už len čakám na Singapore, aby som mohol navštíviť Apple Store. A pevne dúfam, že iPhone 7 už bude naozaj vodotesný. A schytala to aj GoPro kamerka, našli sme len držiak na ňu. A moje plavky. No, na to ako je Ko Lipe malé je vo výsledku najdrahšie.


Pohľad z našej pláže


Skupinovka, nejaká tá práca v pyžame a kto by to nepoznal, tak Bratislavský hrad

Tags: ,

Comments are closed.