Oct 14

Kurz varenia po indicky

by in India trip

Napriek tomu, že mám klimatizovanú izbu, v takomto horku som extrémne lenivý. Stačí len myšlienka na to, že by som mal výjsť z izby a radšej spím ďalšie dve hodiny. Takže po solídnych 11 hodinách spánku som sa konečne z tej izby vytrepal. A keďže som zvyšného jeden a pol dňa nič moc nerobil, bude to taký kratší príspevok, ale aspoň nejaké fotky.


Vyjdem z hotel, zase krava 🙁   |   Mrcha jedna, už kradne

Za neuveriteľných 6 korún som si na dve hodiny požičal bicykel, ktorý pravdepodobne zažil aj Ghándího. Smer malý ostrov na juhovýchod od Orchhi, kde by som pri troche šťastia mohol vidieť nejakú tu divočinu. Ale teda okrem mrte opíc, ktoré lemovali celú cestu som nestretol nič 🙁 Ale aspoň viem, že nabudúce je potreba si požičiať motorku, lebo šľapať na takom prvotriednom bicykli do kopca, to nechcete.


Miestne kúpalisko, práčovňa, ihrisko, tobogán…


Že wildlife…   |   …nič okrem týchto som nevidel 🙁   |   Môj tátoš

Na obed sa stretávam so skupinkou 9 ľudí z celého sveta (dokonca Poľka, tak sme skúsili, že ako moc si rozumieme po slovansky – celkom to šlo) a ideme na kurz varenia po indicky. Trochu atypický kurz, kde väčšinu jedál pripravovala šéfová a my sme sa postupne striedali a pomáhali tak rôzne s prípravou. Celkovo nám ukázala 8 jedál, zapísal som štyri strany receptami, tak hádam ich niekedy aj prepíšem do digitálnej podoby 😉 Ale ináč výborné vecičky, hlavne nakouřená raita.


Suroviny na začiatok


The Smasher!   |   Stará mama pomáha   |   Guľaté placky :facepalm:

Nový deň, nová úroveň lenivosti. Vlak do Mumbaiu odchádza o pol štvrtej poobede, takže nemá význam predsa niečo začínať robiť. Čas na seriály 🙂


Lebo čakať v jednom rade je moc západňárske   |   Týchto kamiónov sú tu úplne mraky, často pekne vyzdobené

Na stanicu do Jhansi prichádzam ešte s pol hodinovým predstihom, len aby som zistil, že vlak hodinu mešká. Pekne po indicky sa zložiť na zem a čakať. Zrazu všímam, po koľajách ide krava. Chvíľku na to krava vedľa mňa. Jesus. Tie zvieratá sú možno až moc sväté. Ale vlak našťastie prišiel, uložil som sa tentoraz v o stupeň lepšej triede, takže len 2 lehátka sú nad sebou a pripravil sa na 17 hodinovú cestu smer Mumbai. Dobrú noc.


Krava sem, krava tam


Takto sa umýva stanica, sem tam sa ľudia aj uhnú   |   Kvalitné oplotenie


Welcome balíček vo vlaku – uterák a dve plachty   |   Na toto si holt treba zvyknúť

Tags: ,

2 Responses to “Kurz varenia po indicky”

  1. From