Jun 20

Na Ďaleký východ

by in Ázia, South Korea trip

kr
Počas tripu sa mi podarí prekonať pekný letecký miľník,
100 000 nalietaných kilometerov 🙂

Ďalšia pecka v podobe letenky Budapešť => Seoul => Viedeň (s prestupmi v Ríme) za 5200kč ma zastihla počas obeda. Alitalia opäť otvorila linku Rím <=> Seoul, preto také pekné uvádzacie ceny. Ešteže bola obsluha na obede natoľko pomalá, že som stihol brúzdať po internete, ináč by som asi práve sedel doma.

Asi o 15 minút po mne si letenku kúpili aj dvaja kamoši, ale už o pár tisíc korún drahšie. Takže s kúpou lacných leteniek naozaj netreba čakať. Brať hneď ako sa objavia, všetko ostatné sa dá doriešiť neskôr. Aj tak sú väčšinou na niekoľko mesiacov dopredu.

Vďaka tomu, že necestujem sám máme dokonca aj ako taký plán cesty 🙂 Rím ma vôbec neláka a tak 19 hodinový prestup (ak nerátam spánok) strávim prevažne na letisku (čas na blog a prácu). Po prílete na letisko Incheon ale nastupujeme rovno na vlak do druhého najväčšieho mesta Busan na juhu Kórei, ktoré sa pýši najkrajšími plážami v krajine. Škoda, že som nechal neoprén doma, voda má len 21 stupňov. V Busane pobudneme dva dni a zvyšných päť strávime v Seoule.

Vo Februári som v Dubline na hosteli spoznal jednu Juhokórejčanku, takže jeden zo seoulských dní budem mať aj sprievodcu po zákutiach druhej najväčsej metropolitnej oblasti na svete.

Si tak uvedomujem, ako píšem už po niekoľkýkrát takýto úvodný príspevok skôr, ako sa výlet vôbec začal, že vlastne ešte nemám o čom písať 😀 Tož sa porúčam a o pár dní sa opäť ozvem, hádam už aj s nejakou hodnotnou informáciou.

Tags: ,

Comments are closed.